September 26, 2008

Mamaliga


In diverse variante si combinatii, mamaliga se foloseste si in alte tari europene. Mamaliga se prepara din malai obtinut din faina de porumb si este des folosita ca inlocuitor al painii. Secretul unei mamaligi reusite este in malai si tuci. Tuciul, pentru ca mamaliga in oala nu iese la fel cu cea din ceaun, iar malaiul care trebuie sa fie grunjos, bogat in fibre.

Ingrediente:

  • 2 cesti de malai
  • 7 cesti de apa
  • o lingurita de ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

  • Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sarea si uleiul si se presara putin malai.
  • Cand clocoteste apa, se toarna malaiul. Se lasa sa fiarba jumatate de ora, apoi se amesteca bine, se mai lasa sa rabufneasca de cateva ori, apoi se rastoarna pe o farfurie sau pe un fund de lemn special pentru mamaliga.

Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !