Afla totul despre bucataria din toate colturile lumii !

26 septembrie 2008

Omleta spaniola cu cartofi (Tortilla Espanola)

Tortilla Espaniola se poate prepara in mai multe variante si aproape fiecare familie din Spania are metoda sa favorita de a prepara o tortilla.
Printre ingredientele de baza se gasesc ardeiul verde, chorizo sau carnati de porc preparati dupa o reteta traditionala spaniola, dovlecei, ciuperci si sunca, textura si ingredientele incluse in tortilla modificandu-se in functie regiune si de gustul fiecaruia.
Ingrediente:
  • 6 oua
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa mare tocata cuburi
  • 2 – 3 linguri suc de lamaie
  • ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
  • Se taie cartofii in felii subtiri si se fierb. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si se prajesc cartofii.
  • Dupa cateva minute adaugam ceapa si calim in continuare la foc mic.
  • Intr-un vas se bat ouale, se adauga sucul de lamaie, apoi se condimenteaza si se adauga si ele in tigaie. Prajim 4-6 minute pe ambele parti.
  • Se condimenteaza cu sare, piper si cu zeama de lamaie proaspata.
Sugestii:
A se consuma alaturi de castraveti murati si masline.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !

Un produs Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Bucataria Lumii, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena