Afla totul despre bucataria din toate colturile lumii !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 septembrie 2008

Omleta spaniola cu cartofi (Tortilla Espanola)

Tortilla Espaniola se poate prepara in mai multe variante si aproape fiecare familie din Spania are metoda sa favorita de a prepara o tortilla.
Printre ingredientele de baza se gasesc ardeiul verde, chorizo sau carnati de porc preparati dupa o reteta traditionala spaniola, dovlecei, ciuperci si sunca, textura si ingredientele incluse in tortilla modificandu-se in functie regiune si de gustul fiecaruia.
Ingrediente:
  • 6 oua
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa mare tocata cuburi
  • 2 – 3 linguri suc de lamaie
  • ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
  • Se taie cartofii in felii subtiri si se fierb. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si se prajesc cartofii.
  • Dupa cateva minute adaugam ceapa si calim in continuare la foc mic.
  • Intr-un vas se bat ouale, se adauga sucul de lamaie, apoi se condimenteaza si se adauga si ele in tigaie. Prajim 4-6 minute pe ambele parti.
  • Se condimenteaza cu sare, piper si cu zeama de lamaie proaspata.
Sugestii:
A se consuma alaturi de castraveti murati si masline.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !

Imagini de şabloane create de funstickers. Un produs Blogger.

© Bucataria Lumii, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena