Ingrediente:
- 1 ardei
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 2-3 rosii
- 1/2 ceapa
- 1 radacina de patrunjel cu tot cu frunze
- vin alb sec
- ulei
- sare
- piper
- busuioc
- Se taie cubulete ardeiul, dovlecelul si vanata. Se curata rosiile de coaja, se inlatura semintele si se taie si ele cubulete. Se curata si se taie ceapa.
- Se incalzeste o tigaie cu putin ulei si se calesc ardeii cca. 5 minute, se scot apoi din tigaie.
- Se adauga in tigaie inca putin ulei si se caleste ceapa pana devine aurie, se adauga un pahar de vin alb, radacina de patrunjel cu tot cu frunze netocata, busuioc si alte mirodenii dupa gust si se lasa 5 minute la foc mic.
- Se adauga rosiile, ardeiul, dovlecelul si vanata si se lasa la foc mic 5 - 10 minute, dupa gust. La sfarsit se scoate radacina de patrunjel si frunzele si se adauga sare si piper.
Se serveste cald, la toate preparatele pe baza de carne, peste sau oua. Este foarte gustoasa cu bagheta frantuzeasca crocanta sau cu taitei fierti.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !