September 26, 2008

Salata de Boeuf

,,Desi numele-I francez ( salata de bou nu da bine la urechile subtiri), iar mancarea e facuta cu clasica mayonnaise, actul de proprietete se plimba nesigur intre Balcani si maicuta Rusie.

Francezii ii spun macedoine (si nu salade de boeuf, cum ne-am fi asteptat noi, conform bunelor noastre relatii de prietenie si reciprocitate!)
Cu toate acestea; nu e sarbatoare romaneasca de toamna - iarna – primavara fara galbena, rotunjita, salata de boeuf, ornata cu gogosari rosii si maslinute, cum se cuvine.’’ ( Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti/Radu Anton Roman - Bucuresti: Paidea, 1998)

Ingrediente:
  • 500 gr carne de vita
  • 500 gr cartofi
  • 2 gogosari in otet
  • 200 gr castraveti in otet
  • 3 morcovi mari
  • 300 ml maioneza
  • sare, mustar, ulei, lamaie

Metoda de preparare:

  • Fierbeti carnea pana se inmoaie. Separat puneti la fiert cartofii si morcovii iar dupa fierbere indepartati coaja si lasati sa se raceasca.
  • Taiati carnea, castravetii, cartofii si morcovii in cubulete foarte mici. Intr-un bol mare amestecati toate ingredientele taiate cu ¾ maioneza, o lingura de ulei, doua linguri de mustar, sucul de la o lamaie, sare si piper dupa gust.
  • Puneti amestecul pe un platou mare si ornati cu maioneza ramasa, albus de oua, masline, gogosari murati, etc.

Sugestii:
Puteti folosi si carne de porc, pui, curcan sau chiar peste. Daca adaugati si cateva mere salata va avea un gust delicious si unic. De asemenea mai puteti folosi ca ingrediente ciuperci, mazare sau condiment picante astfel incat nu va veti plictisi niciodata de ea.

Incercati sa nu mancati prea mult odata. Serios :)

Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !