Salata greceasca - nimic mai simplu de facut, un fel de mancare fara aragaz, fara efort este perfect pentru vara! O salata cu usoara la digestie si cu putine calorii, bogata in vitamine.
Ingrediente:
- cateva frunze de salata verde
- 3 rosii
- 200 g branza feta
- 1 castravete
- 4 linguri ulei de masline
- 30 g masline negre
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 ceapa
- oregano, sare, piper dupa gust
- Se spala rosiile si se taie cubulete. Se curata de coaja castravetele si se taie si el cubulete. Ceapa se curata toaca.
- Se pun toate legumele intr-un castron, se sareaza si se pipereaza si se amesteca cu grija. Se adauga branza taiata cubulete si maslinele negre.
- Se presara oregano, sare, piper (de preferinta proaspat macinat) si se lasa la rece 10 minute. In momentul servirii se adauga zeama de lamaie si uleiul de masline.
Salata se poate asezona cu iaurt in loc de zeama de lamaie cu ulei.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !