October 27, 2008

Salata de ceapa


Ceapa are efecte tonice, terapeutice si antiinfectioase, si fiindca intram in sezonul rece, salata de ceapa este o metoda simpla si eficienta de a evita racelile. Ajuta la restabilirea si normalizarea circulaţiei sanguine, regleaza metabolismul si stimuleaza sistemul imunitar. Salata de ceapa nu numai ca este benefica in perioadele reci, ci este si foarte gustoasa.

Ingrediente:
  • 3 cepe rosii de Buzau
  • ulei de masline
  • otet sau zeama de lamaie
  • patrunjel tocat marunt
  • sare
Mod de preparare:
  1. Se taie ceapa solzisori si se freaca cu sare;
  2. Se amesteca cu uleiul, otetul aromat sau seama de lamaie si patrunjel tocat marunt.

Sugestii:

Se serveste ca salata la gratare, alaturi de fripturi. Salata nu este iute deloc, deoarece taria i-a fost domolita de otet. Puteti renunta la patrunjel daca nu va place aroma lui.

Atentie!

Ceapa este contraindicata pentru cei ce sufera de ulcer, de gastrita, de colita de fermentatie si de cei cu colon iritabil. Irita mucoasa cavitatii bucale si a stomacului poate provoca uneori acces de cardiopatie schemica, astm bronsic, aritmie si somnolenta.