November 20, 2008

Biscuiti Alfajores

Ingrediente:
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 300 gr amidon de cartofi
  • ½ lingurita praf de copt
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • dulce de leche (toffi)
  • nuca de cocos sau ciocolata de menaj
Mod de preparare:
  • Se topeste untul si zaharul si se adauga cele 2 oua, praful de copt, amidonul, coaja de lamaie si se amesteca toate cu faina pana ce obtineti o compozitie omogena. Lasati compozitia in frigider timp de 30 de minute.
  • Se intind din compozitie foi de 2 cm, se taie cu un pahar care are diametrul de cca 5 cm si se coc aproximativ 20 de minute la foc mic.
  • Dupa ce s-au racit, se lipesc cu dulce de leche (tofii) cate doi biscuiti, se ung si pe margine si se tavalesc prin nuca de cocos. Pot fi umpluti si cu gem, trecuti prin ciocolata si decorati cu o nuca.
Au iesit buni, sper ca v-am fost de folos. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !