November 24, 2008

Bruschette grecesti (Dakos sau Koukouvayia)


Dakos este o gustare sanataoasa, rapida si nutritiva. O varianta greceasca a bruschettelor italiene.
Ingrediente:
  • 2 felii de paine uscata
  • 2 rosii
  • 2 felie branza feta
  • ½ ceapa taiata marunt (optional)
  • 2 masline
  • 2 – 3 lingurite ulei de masline
  • ½ lingurita oregano
Mod de preperare:
  • Feliile de paine se trec rapid prin apa, apoi se lasa cateva minute pe un servetel pentru ca acesta sa absoarba surplusul de apa;
  • Rosiile se dau pe razatoarea mare. Feliile de feta se sfarama sau se dau si ele pe razatoare;
  • Pe fiecare felie de paine se pune un strat gros de rosii, cu suc cu tot. Adaugati apoi un strat de feta;
  • Presarati ceapa taiat marunt , picurati putin ulei de masline si condimentati cu oregano. Se orneaza cu masline;
  • Lasati sa stea 5 minute sa se inmoaie chifla si serviti;
Sugestii:
Nu lasati prea multa zeama in rosii sau prea mult timp de la pregatire pana la servire, painea uscata se inmoaie prea tare si devine relativ gretoasa.

Este o reteta rapida care nu necesat prea mult timp de preparare.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !