November 24, 2008

Carne de miel cu paste (Giouvetsi)

Ingrediente:
  • 1 kg carne de miel sau vita
  • 1 kg de rosii curatate de coaja si tocate marunt
  • 1 kg de paste de orez
  • 3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 pahar de ulei
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 pahar de vin rosu
  • apa
Metoda de preparere:
  • Taiati carnea, ceapa, morcovii, usturoiul si prajitile in ulei alaturi de carne la foc mic;
  • Adaugati piperul, sarea , zaharul brun si paharul de vin, lasati ingredientele sa fiearba in vin;
  • Peste compozitie puneti rosiile si apa, acoperiti cu capac si fierbeti inca aproximativ 20 de minute;
  • Puneti mancarea in cuptor, la aproximativ 250°C timp de 15 minute. Adaugati pastele peste compozitie si mai tineti mancare inca 15 – 17 minute la cuptor ca sa absoarba tot lichidul. La fiecare 5 minute amestecati in mancare ca sa nu se lipeasca. Mai adugati apa daca considerati ca este necesar si boiaua de ardei;
  • Lasati sa se odihneasca 30 de minute inainte de servire.
Sugestii:

Serviti cu branza si un pahar de vin alb.

Grecii dupa cum stiti sunt mari amatori de carne de miel, iar miel asa de bun ca asta nu am facut niciodata. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !