November 13, 2008

Hamburger la gratar (Barbecue Hamburger)

Ingrediente:
  • 400 gr carne de vita proaspat tocata
  • 5 chifle
  • o rosie
  • o ceapa
  • 5 felii de branza
  • sare, piper, pudra de usturoi (sau usturoi tocat marunt)
  • 5 linguri mustar
Mod de preparare:
  • Amestecati carnea cu sare, piper si pudra de usturoi, apoi formati 5 chiftelute plate de marimea chiflelor;
  • Curatati gratarul si ungeti-l cu grasime;
  • Asezati carnea pe gratar si lasati sa se patrunda. Pentru o mai mare eficienta este recomandat sa folositi un gratar acoperit;
  • Cu un minut inainte de a lua hamburgerii de pe gratar adaugati deasupra lor cateva rondele de ceapa si branza;
  • Chiflele taiate in doua se incalzesc direct pe gratarul incins;
  • Partea de jos se unge cu mustar, deasupra puneti carne, sare, piper, rosii si acoperiti cu cealalta parte.
Sugestii:

Se servesc imediat, alaturi de o bere rece.


Greu? Nu cred!
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !