Aceasta reteta traditionala de mititei la gratar se servesc alaturi de chifle proaspete ori felii de franzela si mustar, cu tacam, ori scobitoare sub forma de gustare alaturi de o halba de bere.
Ingrediente:
- 500 gr carne de vaca
- 250 gr carne de porc
- 1 capatana de usturoi zdrobit
- 2 linguri supa de carne vaca
- 5 gr bicarbonat
- 2 gr cimbru pisat marunt
- 2 gr ienibahar pisat marunt
- 2 gr coriandru pisat marunt
- 2 gr chimion turcesc pisat marunt
- 2 gr piper proaspat macinat
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- 1 lingura de untdelemn
- 3 linguri mujdei de usturoi
- sare
- Toci carnea, o sarezi si o dai la rece timp de 24 ore, apoi o amesteci cu restul ingredientelor si o treci inca o data prin masina de tocat.
- Se lasa din nou la frigider pana a doua zi. Se scot de la rece cu trei ore inainte a a fi pusi pe gratar.
- Formezi micii si ii puni intr-o tava umezita cu apa rece.
- Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungandu-se din cand in cand cu mujdei de usturoi.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !