November 14, 2008

Mici (mititei) la gratar


Aceasta reteta traditionala de mititei la gratar se servesc alaturi de chifle proaspete ori felii de franzela si mustar, cu tacam, ori scobitoare sub forma de gustare alaturi de o halba de bere.

Ingrediente:

  • 500 gr carne de vaca
  • 250 gr carne de porc
  • 1 capatana de usturoi zdrobit
  • 2 linguri supa de carne vaca
  • 5 gr bicarbonat
  • 2 gr cimbru pisat marunt
  • 2 gr ienibahar pisat marunt
  • 2 gr coriandru pisat marunt
  • 2 gr chimion turcesc pisat marunt
  • 2 gr piper proaspat macinat
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 1 lingura de untdelemn
  • 3 linguri mujdei de usturoi
  • sare
Mod de preparare:
  • Toci carnea, o sarezi si o dai la rece timp de 24 ore, apoi o amesteci cu restul ingredientelor si o treci inca o data prin masina de tocat.
  • Se lasa din nou la frigider pana a doua zi. Se scot de la rece cu trei ore inainte a a fi pusi pe gratar.
  • Formezi micii si ii puni intr-o tava umezita cu apa rece.
  • Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungandu-se din cand in cand cu mujdei de usturoi.

Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !