Aceasta reteta de orez poate fi folosita la toate retetele de sushi. Cand este corect pregatit, trebuie sa aiba o consistenta lipicioasa fara a fi coagulat. In plus acest sushi de orez este o mancare extrem de gustoasa si sanatoasa, iti pastreaza silueta si iti da sanatate.
Ingrediente:
- 3 pahare de orez
- 3½ pahare de apa
- 110 ml otet de orez
- 50 gr zahar
- ½ lingurita de sare
- Orezul se spala si se lasa in apa rece cel putin 30 minute.
- Se amesteca ingredientele otetului pentru sushi si se pun intr-o cana pe aragaz la foc mic amestecand continuu pana ce zaharul si sarea se dizolva. Compozitia se lasa sa se raceasca.
- Se pune orezul intr-o cratita acoperita si se fierbe 15 minute la foc mare si 15 minute la foc mic.
- Opreste focul si lasa-l se se odihneasca timp de 15 minute.
- Orezul se trece intr-un bol si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Apoi se toarna otetul preparat, amestecand continuu.
- Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, sub un servet.
Side Dishes:How To Make Sushi Rice