November 1, 2008

Tiramisu


Desert traditional al bucatariei italiene, tiramisu impresioneaza prin gustul si aspectul sau deosebit. Se serveste de obicei ca adaos la o cafea espresso.
Ingrediente :
  • 80 gr branza mascarpone
  • 100 ml lichior amaretto
  • 6 linguri ness
  • 4 galbenusuri
  • un sfert de cana zahar pudra
  • 250 gr piscoturi
  • 2 pahare de lapte
  • cacao pentru ornat
Modul de preparare:
  • Pentru crema se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga mascarpone si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
  • Se pregateste un platou si pe rand se umezeste (in laptele cu ness si amaretto) fiecare piscot, si se aseaza in ordine pe platou alternand cu crema.
  • Lasati prajitura in frigider peste noapte iar inainte de servire pudrati cu cacao.
Sugestii:
Pentru servire se decoreaza fructe si/sau stick - uri de ciocolata amaruie. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !