December 10, 2008

Ardei cu sunca afumata


Ingrediente:
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei galben
  • 100 gr prosciutto crudo taiata (specialitate italiana de sunca afumata)
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • masline negre
  • 2 - 3 linguri de ulei
  • sare
Mod de preparare:
  • Se taie ardeii in lungime in felii subtiri, si se calesc la foc mic alaturi de sunca afumata si usturoiul tocat marunt;
  • Se adauga rosiile curatate si taiate in patru, se pune sare si se acopera, se tine 5 minute la foc mic;
  • Inainte de a fi gata se adauga maslinele si patrunjelul, se serveste alaturi de cartofi fierti.
E o combinatie ce-mi place, am fost multumita de rezultate. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !