December 9, 2008

Galuste din lapte in sirop (Gulab Jamun)

Gulab Jamun un desert popular in India, sunt niste galuste din lapte in sirop de zahar cu gust de cardamon. Cu acest desert iti vei impresiona cu siguranta prietenii.
Ingrediente:
  • ½ pahar de lapte praf
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri iaurt
  • 1 lingura de unt
  • ¼ lingura praf de copt
  • 2 pahare de apa
  • 2 pahare de zahar
  • 1 lingura esenta de trandafir
  • ½ lingura cardamon pudra
  • cateva fire de sofran
  • ulei
Mod de preparare:
  • Pentru a prepara siropul amesteca zaharul, apa, pudra de cardamon, sofranul si esenta de trandafir. Dupa ce dau in clocot se mai lasa pe foc inca 5 minute;
  • Combini ingredientele ramase (laptele pref, faina, praful de copt, untul si iaurtul). Aluatul obtinut trebuie sa fie moale si flexibil. Lasa aluatul sa se odihneasca 5 minute;
  • Ungi palmele cu putin unt iei o bucata mica si o modelezi intre ele. Prajeste bilutele in ulei la foc mic, daca te grabesti si maresti focul raman crude in interior si arse la exterior;
  • Lasa galustele cel putin 45 minute in siropul preparat inainte de a le consuma.
Greu? Nu cred!
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !