Ingrediente:
- ½ pahar de lapte praf
- 2 linguri de faina
- 2 linguri iaurt
- 1 lingura de unt
- ¼ lingura praf de copt
- 2 pahare de apa
- 2 pahare de zahar
- 1 lingura esenta de trandafir
- ½ lingura cardamon pudra
- cateva fire de sofran
- ulei
- Pentru a prepara siropul amesteca zaharul, apa, pudra de cardamon, sofranul si esenta de trandafir. Dupa ce dau in clocot se mai lasa pe foc inca 5 minute;
- Combini ingredientele ramase (laptele pref, faina, praful de copt, untul si iaurtul). Aluatul obtinut trebuie sa fie moale si flexibil. Lasa aluatul sa se odihneasca 5 minute;
- Ungi palmele cu putin unt iei o bucata mica si o modelezi intre ele. Prajeste bilutele in ulei la foc mic, daca te grabesti si maresti focul raman crude in interior si arse la exterior;
- Lasa galustele cel putin 45 minute in siropul preparat inainte de a le consuma.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !