January 2, 2009

Regimul caloriilor scazute

Regimul nu trebuie urmat la intamplare de persoanele care vor sa slabeasca, ci va fi consultat doctorul pentru ca sunt destule persoane care, desi nu sunt grase, au o adevarata fobie de a nu se ingrasa. Astfel, pentru a fi la moda, tin o cura de slabire care poate aduce perturbari serioase ale organismului: insomnii, ametelii, ulceratii stomacale etc. Toate aceste consecinte sunt provocate de consumul ridicat de grasimi. Pentru reanoirea celulelor si mentinerea tonusului este necesar consumarea vitaminelor A, D, si E. Pentru aceasta nu trebuie sa nu mai consumam deloc grasimi, ci trebuie sa asiguram un consum minim zilnic (15 gr de unt si 10 gr de ulei).

Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca lapte, iaurt, branza, oua, legume si fructe proaspete sau uscate.

Consumul exagerat de zahar (normal este un consum de 100 gr pe zi pentru copii si 50 – 60 gr pentru adulti) strica echilibrul de vitamina B din organism, ceea ce va duce la lipsa de apetit, nervozitate sau afectiuni ale epidermei.

Lactatele au un continut ridicat de vitamina B, dar daca nu le consumam in mod obisnuit va trebui sa completam consumand drojdie de bere sau vitamine. Legumele si fructele contin o mare cantitate de substante minerale, celuloza (necesara in procesul de digerare a harnei) si vitamine (ajuta la redresarea sanatatii si ne apara de atacul de diferiti virusi sau microbi).

Vitaminele sub forma de medicament nu pot fi luate mereu mai ales cand nu facem miscare si nu consumam din caloriile dintr-o alimentatie abundenta. Este mult mai eficient sa consumam legume, salate, fructe, carne slaba, care aduc un aport natural de vitamine, minerale si proteine necesare pentru buna functionare a organismului nostru.

Un regim excelent bazat pe metoda caloriilor scazute:

  • Ora 7 - o ceasca de cafea, ceai sau lapte degresat (neandulcite cu zahar);
  • Ora 10 – 2 mere;
  • Ora 12 – 15 gr de unt 150 gr de carne fiarta sau la gratar, o farfurie de legume fierte sau crude (fara paine);
  • Ora 16 – 30 gr de branza dulce;
  • Ora 18 – 2 mere;
  • Ora 20 – 2 oua au 150 de grame de peste fript.

Activitatile fizice regulate sunt esentiale deoarece ele cresc ritmul metabolic. Se va bea multe lichide (apa simpla sau ceaiuri diuretice din plante) astfel incat vei putea slabi 150 – 200 gr pe zi, fara a simti foamea si fara a pune in pericol sanatatea.

Articol inspirat din: Dialog cu frumusetea – Sfaturi utile pentru toate varstele, Constanta Popovici, Editura Tehnica, Bucuresti, 1986