February 17, 2009

Fasole sarbeasca


Ingrediente:
  • 500 g fasole alba
  • 1 kg ceapa
  • 2 linguri boia
  • 3 - 4 ardei rosii
  • ulei, sare, piper
  • foi de dafin
Mod de preparare:
  • Se pune fasolea intr-un vas, se acopera cu apa si se fierbe 30 de minute. Boabele de fasole trebuie sa ramana intregi si sa nu se sparga;
  • Se tai capa cubulete si se caleste in putin ulei pana cand se rumeneste, se adauga sare, piper, boia si adauga dafin;
  • In alt vas sau acelasi se pune un strat de fasole, un strat de ceapa prajita, iar fasole, iar ceapa si se termina cu un strat de fasole. Peste fasole se pun ardeii taiati fasii subtiri. Se pune apa in care a fiert fasolea si se pune vasul la cuptor inca 30 de minute.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !