Reteta de hutspot este cunoscuta in mai multe tari fiecare din ele cu versiunea sa, insa hutspot-ul traditional olandez se face cu carne de vita.
Ingrediente:
- 1 kg de carne de vita
- 4 cartofi
- 2 morcovi mari
- 2 cepe
- 4 linguri de unt sau margarina
- 4 pahare de apa
- sare, piper negru, frunze de dafin
- patrunjel pentru ornat
- Se fierbe apa si se adauga carnea de vita, sare, frunzele de dafin si piperul. Se lasa sa fiarba la foc mic;
- Se curata legumele si se adauga in oala cu carne si se lasa la inabusit 30 – 40 de minute;
- Dupa ce s-au fiert, se scoate carnea, iar din legume se face un puree in care adaugati si 2 linguri de unt;
- Se pune in farfurie puree-ul de legume si carnea taiata bucatele, se toarna peste ele untul topit si se orneaza cu patrunjel taiat marunt.