April 20, 2009

Inele de calamar cu orez


Ingrediente:
  • 450 gr calamar
  • 200 gr de orez salbatic
  • 3 rosii
  • ulei de masline
  • 3 linguri otet de mere
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper
  • 1 lamaie
  • ½ lingura de patrunjel si/sau ½ lingura de busuioc
Mod de preparare:
  • Se spala calamarul si se taie inele, se toarna deasupra otet si apa, sare si piper, se adauga foaia de dafin si se lasa 10 minute;
  • Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Inelele de calamar se scot din marinata si se se pun in apa fiarta, unde se lasa la fiert timp de 10 minute;
  • Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc inlelele de calamar tim de 3 minute, se scot si se aseaza pe o farfurie;
  • Orezul se caleste 5 minute in ulei incins apoi, se toarna peste el apa (cat sa-l depaseasca cu 2 degete) si se lasa sa firba;
  • Rosiile se curata de coaja, se paseaza si se fierb impreuna cu putin ulei sare si piper;
  • Se serveste fierbinte presarat cu patrunjel si/sau busuioc, se orneaza cu felii de lamaie.
Sugestii:
A se consuma alaturi de un vin alb, familie si prieteni.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !