August 12, 2009

Tea & Coffee Festival

Prima editie a Festivalului Ceaiului si Cafelei – Tea&Coffee Festival, eveniment ce se adreseaza amatorilor si profesionistilor care activeaza atât în domeniul de resort, în calitate de producatori sau de importatori, cat si în industria horeca, va avea loc la Bucuresti, între 22 si 29 august.

Tea&Coffee Festival 2009 va cuprinde o serie de manifestari stradale, spectacole în ceainarii si cafenele bucurestene, precum si o expozitie de ceai, cafea si accesorii. Expozitia se va desfasura, în penultima zi a Festivalului, vineri 28 august a.c., la Palatul Sutu, unde vor fi expuse diverse sortimente, produse si accesorii folosite la prepararea si servirea unor bauturi pe baza de ceai si cafea.

„Manifestari de tipul Tea&Coffee Festival sunt binevenite pentru ca aduc în prim plan preferintele românilor pentru bauturile de ceai si cafea precum si tendintele în ceea ce priveste obiceiurile de consum pe piata româneasca de resort. Consumatorul român prefera infuziile pe baza de fructe si ierburi spre deosebire de consumatorul european care se orienteaza cu predilectie spre bauturile de ceai negru sau verde. Cu toate acestea, în ultimii doi ani se observa si la români o crestere a consumului de ceai negru si verde cu un continut bogat de antioxidanti, crestere datorata preferintelor pentru un stil de viata sanatos. De aceea, evenimente precum Festivalul Ceaiului si Cafelei pot educa gustul consumatorilor pentru a-i familiariza cu noi sortimente de ceai compatibile cu un stil de viata alert, specific unei metropole europene”, a declarat Ruslan Romaniuc, Brand Manager Lipton.

Tea&Coffee Festival 2009 are drept scop promovarea consumului de ceai si cafea, aducerea în actualitate a traditiilor si ritualurilor servirii lor. Evenimentul va aduce în prim plan si noile tendinte practicate, în tarile cu traditie (Brazilia, Italia, Japonia, Rusia India, etc.) în ceea ce priveste prepararea si prezentarea unor bauturi din ceai si cafea.

Sursa:www.foodandbar.ro