July 27, 2009

Schimb de link


Invit persoanele interesate de un schimb de link,  in blogroll, sa lase un comentariu la acest post. 
Acest anunt este valabil numai pentru blogurile sau site-urile  culinare.

July 23, 2009

Sofranul - cel mai scump condiment din lume


Este cel mai scump condiment din lume, pretul unui kilogram ajungand la peste 4000 de dolari, dar acesta variaza in functie de anotimp. Sofranul este cules cu mana, iar costul ridicat poate fi explicat prin timpul consumat pentru adunarea acestuia.
Semintele de sofran au o tenta galbena si sunt folosite pentru a da culoare si o aroma speciala celor mai rafinate preparate. Are un gust usor amar si o savoare ce aduce putin cu... fanul.

Sursa informatii: www.deluxe-lifestyle.ro

Cel mai scump coniac din lume:Louis XIII Black Pearl Magnum


Importatorul si distribuitorul bauturilor Grupului Remy Cointreau pe piata locala, BDG Import, a adus in Romania cel mai scump coniac din lume - Louis XIII Black Pearl Magnum. Acesta a fost prezentat in cadul Luxury Show.
Coniacul este ambalat intr-un decantor realizat manual din cristale negre Baccarat, iar pretul de la care porneste licitatia pentru acest produs este de 50.000 euro.
Sticla de coniac Louis XIII Black Pearl Magnum este singura din Romania din colectia limitată cu acelasi nume. Colectia are numai 358 de sticle in intreaga lume si se adreseaza in prmiul rand cunoscatorilor si colectionarilor.

Sursa informatii: www.deluxe-lifestyle.ro

July 22, 2009

Targul GoodWine BUCURESTI 2009, 2-4 octombrie, World Trade Plaza


GoodWine BUCURESTI 2009
2 - 4 octombrie 2009
Locatie targ: World Trade Plaza, 
Hotel Pullman din Bucuresti

Orar vizitare targ GoodWine BUCURESTI 2009: 
2-3 octombrie 2009, intre orele 10.00-19.00
4 octombrie 2009, intre orele 10.00-16.0

Targul International de Vinuri GoodWine la prima editie in Bucuresti

Prima editie a Targului International de Vinuri "GoodWine BUCURESTI 2009" isi propune sa se impuna ca principalul eveniment de profil al toamnei anului 2009 din Romania. 
Gazduit de World Trade Plaza, Hotel Pullman din Bucuresti, GoodWine BUCURESTI 2009 isi propune sa reuneasca, intre 2 si 4 octombrie 2009, principalii producatori, distribuitori si importatori de vinuri din Romania si din strainatate. Evenimentul reprezenta kilometrul zero al trend-ului de consum de vin in locatiile Horeca, dar si a consumului individual.

GoodWine BUCURESTI 2009 va oferi o imagine de ansamblu asupra sortimentelor de vin existente pe piata nationala si internationala, dar va contribui si la promovarea sortimentelor de bauturi din productia autohtona. 

Expozitia doreste sa vina in sprijinul angrosistilor, retailistilor, somelierilor si a celor care doresc sa se bucure de savoarea vinurilor nobile si au respect pentru vin. Vizitatorii vor avea parte, pe langa informatii si recomandari direct de la producatori si de degustari ale vinurilor prezente la targ. GoodWine BUCURESTI 2009 va fi deschis publicului larg timp de 3 zile, dupa programul: vineri, 2 octombrie si sambata, 3 octombrie, intre orele 10.00-19.00, iar duminica, 4 octombrie, intre orele 10.00-16.00.

Sursa informatii: www.deluxe-lifestyle.ro

July 11, 2009

Inghetata cu fructe


Nimic nu te poate rasfata vara mai mult decat o inghetata cu fructe, ciocolata si alte bunatati. Iata o inghetata care sigur te va racori si iti va face viata mai frumoasa, atunci cand o savurezi.
Pentru realizarea ei ai nevoie de un pepene galben (pe care il tai in doua si-l cureti de seminte) in care adaugi inghetata de ciocolata, vanilie, capsuni, fistic, ananas, fructe de padure (diverse sortimente, dupa preferinta fiecaruia).
Pentru a completa si a defini gustul, mai adaugi si un topping de ciocolata, frisca si sticks-uri umplute cu ciocolata, portocale, banane, capsuni. Pui alternativ cate o cupa de inghetata si una de fructe, apoi punte-ti imaginatia la treaba si decoreaza inghettata dupa cum iti place.
Cantitatile retetei nu sunt definite, poti sa adaugi mai multe fructe sau mai multa inghetata. Poti adauga si ciocolata rasa, important este ca vei savura combinatia!
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !

July 10, 2009

La recoltat de afine in Wisconsin

Afla cum se recolteaza afinele in una din cele mai productive mlastine din Wisconsin.

July 7, 2009

Vinuri pentru gratar


Pentru un gratar reusit rezista tentatiei de a acompania fripturile la gratar cu bere si opteaza pentru vinuri…o sa remarci diferenta.
Vinurile albe
Merg de minune cu carnurile albe, usoare, cu peste, cu pui, cu diferite sosuri aromate, cu legume.
Pentru vegetarieni cele mai bune vinuri sunt cele cu arome florale, de fructe tropicale si o puternica nota minerala.
Riesling-ul este un vin care merge ,, cu de toate”, acompaniaza cu succes si pestele si puiul, si carnea de porc cu mai putine grasimi, precum si cu preparate sarate (se serveste in general la temperatura de 11 grade Celsius).
Carnea de pui si curcan merge foarte bine cu Chardonnay, care poate sa dea bine si cu un peste la gratar, mai ales cel marinat cu sosuri picante.
Pestele merge insa mai bine si cu un pahar de Sauvignon Blanc, cu aroma sa de ierburi aromatice si note tropicale de grapefruit, lamaie verde, pepene galben.
Pentru carne alba, insotita de sosuri picante, Gewurztraminer este alegerea perfecta, cu un gustul sau minunat de miere si mirodenii.
Vinurile rosii
Se potrivesc perfect cu preparatele din carne rosie, carne grasa, frigarui din carnuri combinate, sosuri condimentate.
Merlot-ul cu aroma puternica de fructe de padure, pruna coapta si usoare note de violete, da bine cu carnea de porc sau de vita, cu sos picant. El poate fi inlocuit cu Shiraz-ul, cu miros de coacaze negre, mure, piper si condimente, uneori cu vanilie si tabac.
Cabernet Sauvignon, da bine cu fripturile mai grase, cu mititeii, cu carnatii sau cu hamburgerii.
Daca nu-I nici Shiraz, nici Cabernet, Pinot Noir este vinul care merge perfect pentru orice tip de carne la gratar, mai catifelat, fara fite, mai…light.