May 9, 2010

Kung Fu Chefs (2009)



Realizatorii chinezi nu vor sa se lase pana nu vor epuiza toate domeniile unde un titlu ,,Kung Fu" pot atrage atentia. In Kung Fu Chefs scene de lupta bine organizate se combina perfect cu arta culinara.

Wong Ping-yee (Sammo Hung) este un maestru bucatar de renume in China, care stie ce inseamna respectul pentru o mancare buna si pentru traditie in arta culinara. Si, in acelasi timp, este si un expert in arte martiale. In urma unei inscenari, acesta este dat afara dintr-un mare restaurant si ajunge pe drumuri. Scena mea preferata este aceea cand Wong Ping -yee il invata pe Ken sa faca o omleta intr-o maniera in care mi-as dori ca pana si bunica sa o faca.

Ken (Vanness Wu) e un tanar absolvent al scolii de arte martiale si de bucatari Tai-tung, arogant si aparent cu capul in nori. Destinul acestuia se intersecteaza cu cel al lui Wong si a doua tinere care se ocupa de un mic restaurant al unui fost mare bucatar. In momentul in care cineva incearca sa compromita restaurantul, acestia decid sa se inscrie la concursul national Cel mai bun bucatar pentru a-si recastiga prestigiul si onoarea patate de rivali.