May 23, 2012

Dieta Dukan


Dieta Dukan reprezinta unul dintre cele mai populare regimuri de slabit la ora actuala.
Regimul Dukan a fost initiata de medicul francez Pierre Dukan care sustine ca secretul acestei diete consta in consumul exclusiv de proteine intr-una din zilele saptamanii.
Dieta Dukan a ajutat foarte multi francezi sa isi controleze greutatea , iar autorul acesteia a ajutat multe vedete precum, Jennifer Lopez sau Gisele Bundchen dar si de Kate Middleton si mama sa inaintea nuntii regale. Acest regim reduce riscul de a lua din nou in greutate, daca regulile dietei sunt urmate intocmai, sustin nutritionistii.
Desi la prima vedere dieta Dukan pare asemanatoare cu regimul Atkins, aceasta dieta care se bazeaza pe proteine cu un continut scazut de grasimi este diferit, deoarece persoanele care vor sa slabeasca nu au voie sa consume unt sau ulei.

Dieta Dukan are 4 etape: "atac" "croaziera", "consolidare", "stabilizare definitiva".
Avantajele si punctele slabe ale regimului Dukan
Regimul include o faza de perioada de consolidare foarte lunga, astfel pierderea kilogramelor se face foarte rapid.
Exista riscul dezvoltarii unor carente nutritive de aceea cei care tin dieta este bine sa ia suplimente. Un alt punct slab demn de remarcat este acela ca din regim lipsesc cu desavarsire alimentele grase; un aport minim de grasime vegetala ar spori energia organismului.
Sursa: www.dukandiet.co.uk