September 23, 2012

Cea mai mare salata vegetariana din lume

Sursa: www.exporom.ro

September 16, 2012

Parada Gospodarilor, Sapoca, Buzau


In data de 23 Septembrie 2012 la Sopoca, judetul Buzau, are loc Parada Gospodarilor.
La fel ca in fiecare an din legume se va realiza un urias prearat surpriza, specific zonei. Anul trecut gospodinele au gatit un adevarat ghiveci demn de cartea recordurilor (o jumatate de tona din productia locala de legume).

September 8, 2012

Vinete coapte, conservate

Vinetele coapte (la cuptor, pe o tabla pusa direct pe flacara ochiului de la aragaz sau pe gratar) se conserva foarte simplu la congelator , ele sunt insa foarte perisabile si devin amare in timp. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti la felul in care le pastrati.
Daca le gatiti in aceeasi zi sau cel tarziu a doua zi, pastrati vinetele netaiate si fara a le fi spalat inainte in frigider, intr-o punga de plastic, pentru ca isi vor pierde gustul.
Cand nu le gatiti in aceeasi zi, ar fi indicat sa le congelati. Se pun vinetele taiate felii pe gratar, dupa care se sareaza si se randuiesc la borcan . Apoi se acopera cu ulei pentru ca in acele goluri apar probeme de fermentare. Lasati deasupra loc cam de doua degete si puneti in spatiul liber ulei. Inainte de consumare aruncati uleiul din borcane.
O alta metoda de pastrare a vinetelor are la baza vinetele pregatite ca pentru salata de vinete. Coaceti, curatati si scurgeti bine vinetele apoi portionati-le in pungi pentru congelator si eliminati aerul din ele. Daca aveti aparat de vidat pungi nu ezitati sa-l folositi.
Eu prefer sa pregatesc vinetele pentru iarna coapte in cuptor in loc sa le prajesc, acestea din urma avand un gust poate mai bun dar prin prajire in vinete se dezvolta substante toxice si cancerigene deci nu prea sunt indicate sa le consumati.
Am copt vinete de curand dar am uitat sa pun si niste ardei la copt…sigur o sa va povestesc si despre asta la momentul respectiv.Voi cum conservati vinetele pentru iarna?

September 3, 2012

Ziua Recoltei, Poiana Marului, Brasov

Iubitorii de natura si de sarbatori rustice, sunt invitati in zilele de 8-9 septembrie 2012, la sarbatoarea ZIUA RECOLTEI, care se va desfasura in centrul comunei Poiana Marului.

Sursa: www.vacantelatara.ro