July 26, 2015

Trandafiri din cartofi



Ingrediente:
  • Cartofi
  • Castraveti
  • Ulei
  • Sare
  • Scobitori

Mod de preparare:
  • Curatati cartofii de coaja si taiati cartofii in felii subtiri, astfel incat sa-i puteti indoi fara sa ii rupeti;
  • Rulati si puneti fiecare felie de cartof una peste alta in forma de petale de trandafir;
  • Ca sa nu se desprinda, in coada trandafirului infigeti o scobitoare;
  • Prajiti in ulei si lasati la scurs pe o hartie absorbanta;
  • Dupa prajire, la coada trandafirului adaugati si cateva felii de castraveti.
Sa aveti pofta!

July 24, 2015

Bursa Romania Culinara 2015


In data de 20 Iulie 2015 a avut loc lansarea editiei a doua a Bursei Romania Culinara 2015.
Bursa Romania Culinara se adreseaza tinerilor de pana in 25 de ani cu o situatie financiara mai putin fericita, care isi doresc sa activeze in zona culinara . Bursierul va avea posibilitatea sa isi aleaga fie cursul de bucatar, fie pe cel de cofetar.
Mai multe detalii despre cerintele care trebuiesc indeplinite si depunerea aplicatiilor gasiti aici.
Aplicatiile vor avea loc pana in data de15 August iar castigatorul va fi anuntat in jur de 20 August 2015.

Sursa: http://romania-culinara.ro

Drumuri si raspantii, tema Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara 2015


Divanului Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea loc in perioada 21 – 30 august si va fi dedicata temei “Drumuri si raspantii”.
Festivalul va incepe cu doua seri de proiectii in aer liber in Centrul Vechi al Craiovei si va continua din 23 august  in Portul Cultural Cetate (judejul Dolj) cu proiecţii de film şi demonstraţii culinare.
Festivalul este deschis tuturor iubitorilor de filme si meniuri balcanice.
Inscrierile se pot face pe pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/DivanFilmFestival