![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii1bTXI1pTG7TX_kkQtaIoKdP-HK2JtfBKQGtT9WiZKxKUWML4iqO1UYL8RXqI83WO77n6ETqTBC-YS7e8LPAdbVDtT67yTRb5fQJKx_4_-2tK6QHe8y5xFhdvUX7A3f7XEIfbntFvVHk/s320/mancarespania.jpg)
Deosebit de gustoasa si diversificata bucataria spaniola produce mancaruri consistente si picante, cu numeroase mirodenii ce fac sa se stearga gustul specific al ingredientelor carnate. Uleiul de masline, legumele, orezul si usturoiul ocupa un rol important in bucataria spaniola.
Daca sunteti interesati de preparatele culinare exotice, bucataria spaniola va fi o continua surpriza pentru gusturile dumneavoastra: o varietate de retete culinare traditionale cum ar fi preparate din peste, fructe de mare, carne, fructe, legume proaspete, cereale. Ca exemplu: ardei copti cu aluat si cascaval. Alte mancaruri traditionale sunt paella, tortilla (cartofi , ou si ceapa prajite in tigaie sub forma de omleta).
Primele sunt platouri cu aperitive, insotite de un pahar de vin. De la cele mai simple variante, care contin sunca, carnati, branza, pana la cele mai rafinate delicatese cu peste, creveti, caracatita si fructe de mare, alaturi de sosuri traditionale, platourile „tapas“ aduna gusturile nenumarate ale Spaniei.
Una dintre cele mai populare bauturi traditionale este sangria. Desi berea este extrem de populara in Spania, servindu-se absolut in orice carciuma, celebritatea acestei tari este data de vinurile sale aromate. Vinurile excelente ale Spaniei, precum Rioja, Jerez si Ribera del Duero, sunt deja faimoase in toata lumea.