December 28, 2008

Carne de porc si carnati in untura

,, Francezii ii spun confit (iar ia dulceata…confiture!) si o considera una din cele mai rafinate fripturi. Numai ca ei ingroapa in untura spre fragezire mai mult gasca si rata si mai putin porcul.’’ ( Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti/Radu Anton Roman - Bucuresti: Paidea, 1998)
Ingrediente:
  • carne de porc fara oase
  • carnati de porc
  • untura
Mod de preparare:
  • Se taie carnea si carnatii si se incinge untura;
  • Se pun la prajit in untura la foc mic si se amesteca continuu pana se rumenesc;
  • Se scoate carnea si carnatii si se aseaza straturi intr-o oala smaltuita, apoi se toarna deasupra lor grasimea;
  • Se mai pune oala pe foc si se mai lasa la foc mic inca 10 minute;
  • Se leaga bine gura oalei si se pune la pastrare in loc racoros, dupa 4 – 6 saptamani se mai incinge inca o data oala pentru a preveni rancezirea.
Sugestii:
Merge foarte bine alaturi de Cabernet Savignon, prieteni si familie!
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !