Ingrediente:
- 150 - 200 ml iaurt (sau smantana)
- 1 castravete
- 3 catei de usturoi
- 1 - 2 linguri suc de lamaie
- 1 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de marar
- sare si piper dupa gust
- Castravetii se curata de coaja, se taie cubulete mici, se sareaza si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare timp de cateva minute.
- Usturoiul tocat marunt, sucul de lamaie, mararul si iaurtul se amesteca bine cu castravetii. Se adauga uleiul de masline si se amesteca din nou.
Pentru o savoare si mai intensa poti adauga un praf de oregano maruntit, marar sau menta. Verdeata trebuie sa fie foarte fin tocata si nu mai mult de 1-2 linguri.
Sosul se serveste racit, cu fripturi, legume, cartofi prajiti, diferite soiuri de peste si paine.
Decorati cu masline si rosii.
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !