September 26, 2008

Pateuri argentiniene cu carne (Empanadas)

Fiecare regiune din Argentina are reteta proprie pentru empanadas, acestea diferind prin marime si umplutura. Pateurile argentiniene pot fi umplute de asemenea cu cascaval si sunca, porumb si ceapa sau spanac si costita. Blatul trebuie facut subtire apoi umplut si prajit in ulei sau copt.
Ingrediente pentru blat:
  • 150 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 g drojdie
  • 2 linguri de lapte
  • 100 g unt
  • un praf de zahar
Ingrediente pentru umplutura:
  • 200 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi strivit
  • 1 lingura de ulei
  • 1 ardei tocat cubulete
  • 1 legatura de patrunjel
  • ½ ceasca de masline verzi taiate marunt
  • un praf de oregano
  • sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
  • Se dizolva drojdia in lapte, se adauga galbenusul, untul si zaharul, faina si se framanta compozitia. Se lasa sa se odihneasca la frigider o noapte intreaga.
  • Se incinge uleiul, si se prajeste pe rand ceapa, ardeiul, usturoiul si carnea tocata. Se ia de pe foc si se adauga 1 ou, 1 galbenus, masline si patrunjelul, oregano, sare si piper.
  • Aluatul se inparte in 2 placinte iar pe fiecare placinta se pune o portie de umplutura, se indoaie in jumatate si se lipesc marginile.
  • Se coace in cuptor cca 20 de minute la 200°C sau pot fi prajite in ulei in tigaie.
Sugestii:
Inainte de a fi coapte se vor unge pateurile cu galbenus.
Ai grija ca pateurile sa fie impaturite cum trebuie altfel risti sa pierzi din compozitie.
Umplutura are mai multa savoare daca o lasi sa stea o noapte intraga la frigider.
Pateurile se pot servi calde sau reci cu un sos picant de rosii.
Daca incercati reteta sa-mi spuneti cum v-a iesit. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine :)