Ingrediente pentru blat:
- 150 g faina
- 1 galbenus
- 50 g drojdie
- 2 linguri de lapte
- 100 g unt
- un praf de zahar
- 200 g carne tocata
- 1 ou
- 1 galbenus
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 catel de usturoi strivit
- 1 lingura de ulei
- 1 ardei tocat cubulete
- 1 legatura de patrunjel
- ½ ceasca de masline verzi taiate marunt
- un praf de oregano
- sare, piper dupa gust
- Se dizolva drojdia in lapte, se adauga galbenusul, untul si zaharul, faina si se framanta compozitia. Se lasa sa se odihneasca la frigider o noapte intreaga.
- Se incinge uleiul, si se prajeste pe rand ceapa, ardeiul, usturoiul si carnea tocata. Se ia de pe foc si se adauga 1 ou, 1 galbenus, masline si patrunjelul, oregano, sare si piper.
- Aluatul se inparte in 2 placinte iar pe fiecare placinta se pune o portie de umplutura, se indoaie in jumatate si se lipesc marginile.
- Se coace in cuptor cca 20 de minute la 200°C sau pot fi prajite in ulei in tigaie.
Inainte de a fi coapte se vor unge pateurile cu galbenus.
Ai grija ca pateurile sa fie impaturite cum trebuie altfel risti sa pierzi din compozitie.
Umplutura are mai multa savoare daca o lasi sa stea o noapte intraga la frigider.
Pateurile se pot servi calde sau reci cu un sos picant de rosii.
Daca incercati reteta sa-mi spuneti cum v-a iesit. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine :)