December 5, 2008

Spaghete (paste) Carbonara


Usor de gatit, rafinate, rapide pastele carbonara le puteti intalni in toate restaurantele si pizzeriile italiene din lume.
Despre originea numelui exista numeroase variante una dintre ele ar fi legata de o societate secreta a carbonarilor, alte variante sustin ca la origine era o mancare pentru carbunari sau ca bucatelele de sunca din farfurie erau atat de negre incat pareau a fi carbuni.
Pentru aceasta reteta puteti folosi diverse tipuri de paste incepand cu popularele spaghete si continuand cu tortellini, farfale, fusili, penne, tagliatelle etc.
Ingrediente:
  • 500 gr de spaghete
  • 300 gr de sunca bacon
  • 3 oua batute bine cu telul
  • 2 linguri de branza mascarpone
  • o ceasca de brinza parmezan proaspat ras
  • o lingurita de patrunjel verde tocat marunt
  • 3 - 4 catei de usturoi
  • 3 lingurite de unt
  • ulei
  • piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
  • Se fierb spaghetele, se scurge bine apa si se amesteca cu untul usor incalzit;
  • Se calesc separat in ulei usturoiul si sunca;
  • Ouale se amesteca cu branza mascarpone si cu parmezanul;
  • Intr-un castron mare se amesteca spaghetele cu sosul de branza, patrunjelul, putin piper negru si prajeala de usturoi cu sunca.
Sugestii:
Se servesc calde presarate cu parmezan. Daca se racesc nu mai pot fi consumate deoarece oul se incheaga.


Merg consumate mai ales cu un vin alb, prieteni si famile. Aceasta reteta este versiunea mea preferata voi cum le preparati?
Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !