28 ianuarie 2009

Baklava turceasca


Pentru a prepara o baklava turceasca reusita nu ai nevoie de mult talent culinar, ea se poate prepara rapid si usor.

Baklavaua este o prajitura intalnita in multe bucatarii ale tarilor aflate sub stapanirea fostului Imperiu Otoman, in Grecia sub numele de Mπακλαβάς, dar si in tarile arabe si iraniene.

Baklavaua este facuta din straturi de foi subtiri, umpluta cu nuca macinata, alune uneori chiar si cu fistic, insiropate cu miere de albine sau chiar sirop din zahar, aromatizat cu scortisoara, cuisoare si nucsoara.

Ingrediente:

  • 300 gr foi de placinta
  • 150 gr unt sau margarina
  • 300 gr miez de nuca macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara
  • 200 gr zahar
  • 150 gr miere
  • 200 ml apa

Mod de preparare:

  • Se impart foile de placinta in 3 parti egale;
  • Amestecati nucile, scortisoara si nucsoara si se imparte compozitia in doua parti egale;
  • Se topeste untul sau margarina, se ia o foaie se unge si se pune pe tava, se pune urmatoarea foaie si se unge si tot asa pana terminati prima treime din foi. Peste foi se adauga jumatate din compozitia cu nuci macinate. Se pun si celelalte foi unse, se adauga si cealalta jumatate din compozitia cu nuci, iar deasupra ei se mai aduga un rand de foi unse;
  • Se taie foile de deasupra cu un cutit in dreptunghiuri, patrate, romburi, etc.;
  • Se coace la cuptor, la 180C aproximativ 30 - 45 de minute pana se rumeneste;
  • Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea, si se da compozitia din nou in fiert. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.

Sugestii:

Baklavaua se serveste rece. Nu este recomandata in timpul curelor de slabire avand foarte multe calorii.

Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !



7 comentarii:

inka spunea...

Yammi!

Sorina spunea...

Inka Bine Ai Venit In Bucataria Lumii!

Anonim spunea...

Mi-a iesit de fiecare data delicioasa. Este cea mai buna reteta de pe internet. Multumim

Anonim spunea...

very valuable short article. specifically for ones
that don't publish pictures yet only make use of the pc as a word processor, which is a significant number.

Here is my web blog: xerox phaser 8560dn driver

Anonim spunea...

Am sa fac su eu...

nouatigaraelectronica spunea...

Salutare dragilor. Tin minte cand am mancat pentru prima data Baklava. Se intampla pe la inceputul anilor 2000 si nu am uitat senzatia nici pana in ziua de astazi. A fost ceva de vis,un gust nemaintalnit !!!

Ana Maria spunea...

Ador baclavaua e o reteta minunata ce ai expus tu aici, am mai citit multe din ele si sunt o mare fana inca de la inceputul site-lui. Multumesc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...