June 2, 2010

Atentie la inghetata !!!

Cand vorbim de ingetata nu stiu cati dintre voi o pot refuza, mai ales daca te racoreste si este dulce.

Azi am cumparat o ingetata cu biscuiti sau mai bine zis o inghetata sandwich. Dupa ce am savurat-o cautam curioasa sa vad cate calorii am inghitit...dar nu am gasit. Am aflat insa multe lucruri interesante, iata ce scria pe ambalaj:

Inghetata era cu gust de frisca si cacao cu biscuiti cu cacao.

Ingrediente: biscuiti (faina, zagar, grasimi vegetale, cacao, carbonat de sodiu, sare) apa, lapte praf degresat, grasimi vegetale, praf de frisca 0.4%, sirop de glucoza fructoza, emulgator: E471, stabilizator:E412, E410, aroma de frisca identica cu cea naturala, colorant E160a(ii). Continutul de grasimi nu este mai mic de 5%. Produsul contine lapte si glucide. Produs in intreprinderea unde se folosesc arahide si alte alune :)))

Pai am mai cumparat eu odata un gem cu gust de capsuni dar, macar erau si capsuni nu era produs in intreprinderea unde se folosesc capsuni. Adica cum...aparatele din intreprinderea unde se folosesc arahide nu se spala si poate asa sa mai aiba si ingetata mea ceva arahide?

Aaa... si mai cautam ceva cu ardoare pe inghetata mea si am gasit....produs in Polonia. Ce sa mai zic nu suntem in stare sa fabricam nici ingetata...Bine ca nu era expirata !!!

Voi ce produse ,,rafinate" ca ingetata asta ati intalnit?