November 21, 2008

Paine cu usturoi

Painea cu usturoi merge cu multe feluri de paste, precum si cu carnea de pui, de vita sau peste. Indiferent de modul de servire (ca antreu sau ca gustare) mai mult ca sigur va fi pe placul tuturor.
Ingrediente:
  • 1 bagheta de paine
  • 5 catei de usturoi
  • 200 gr de unt
  • 3 linguri de patrunjel maruntit
  • sare si piper
  • folie de aluminiu
Metoda de pteparare:
  • Incalziti dinainte cuptorul la 175°C;
  • Amestecati untul, usturoiul, patrunjelul, sarea si piperul pana se omogenizeaza;
  • Taiati bagheta de paine in sectiuni de 2 - 3 cm, dar nu pana la capat;
  • Cu ajutorul cutitului puneti amestecul de usturoi in fiecare taietura si imprastiati amestecul ramas pe deasupra baghetelor;
  • Impachetati bagheta in folie de aluminiu si puneti la copt pentru 10 minute. Intoarceti bagheta pe cealalta parte si mai puneti la copt pentru inca 10 minute;
  • Se despacheteaza si taie felii.
  • Se serveste fierbinte.
Sugestii:
Untul poate fi inlocuit cu ulei de masline.

Ar trebui sa incercati reteta asta macar odata. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !


British Food:How To Make Garlic Bread