September 26, 2008

Castraveti murati in saramura


A venit toamna...asa incepe articolul Lianei C de unde am luat si aceasta reteta minunata.

Sunt castraveti murati in sare pentru iarna, care ar trebui sa leneveasca, de fapt, in butoiase de stejar. Dar poti sa te multumesti si cu borcanele de sticla ...

Bineinteles ca speli castravetii proaspeti si ii asezi in borcan. Apoi adaugi marar uscat, cateva boabe de mustar, usturoi si cateva fire de hrean sau frunze de visin care vor tine muraturile tari, iar deasupra torni saramura (nu foarte fierbinte).

Saramura o faci din 500 g de sare la 10 litri de apa si poti adauga 1 litru de otet daca vrei sa tina mai bine. Fierbe-o bine !

Dupa ce a scris articolul am inceput sa caut prin debara borcanelele ca sa nu ma mai duc la supermarket iarna sa culeg un borcan de castraveti.